Bài tập chia động từ tiếng anh lớp 8 tài liệu ôn tập lớp 8 môn

Tenses hay còn được gọi là các thì vào giờ đồng hồ anh là ngữ pháp luôn xuất hiện trong số đề thi. Bài viết dưới đây của pacmanx.com tổng vừa lòng những bài xích tập CHIA ĐỘNG TỪ của những thì đã có được học. Trước hết thuộc quan sát lại công thức của tất cả 13 thì nhé!

*


Lý thuyết

PRESENT TENSES

Bây Giờ đơn

Câu khẳng định: S + am/is/are + (not) + N/Adj S + V (s/es)Câu bao phủ định: S + do/does + not + V-bare (hễ từ bỏ nguim mẫu)Câu nghi vấn: Am/Is/Are + S + N/Adj? Wh + am/is/are + S + N/Adj?

Do/Does + S + V-bare? Wh + do/does + S + V-bare?

Bây Giờ tiếp diễn

Câu khẳng định: S + am/is/are + V-ingCâu phủ định: S + am/is/are + not + V-ingCâu nghi vấn: Am/Is/Are + S + V-ing?

Hiện tại hoàn thành

Câu khẳng định: S + have/has + V-ed/V3Câu bao phủ định: S + have/has + not + V-ed/V3 (have not = haven’t has not = hasn’t)Câu nghi vấn: Have/Has + S+ V-ed/V3?

Hiện tại hoàn thành tiếp diễn

Câu khẳng định: S + have/has + been + V-ingCâu tủ định: S + have/has + not + been + V-ingCâu nghi vấn: Have/Has + S + been + V-ing?

PAST TENSES

Quá khđọng đơn

Câu khẳng định: S + was/were + N/Adj S + V-ed/V2Câu phủ định: S + was/were + not + N/Adj (was not = wasn’t, were not = weren’t)

S + did + not + V-bare (did not = didn’t)

Câu nghi vấn: Was/Were + S + N/Adj? Did + S + V-bare?

Quá khứ tiếp diễn

Câu khẳng định: S + was/were + V-ingCâu bao phủ định: S + was/were + not + V-ingCâu nghi vấn: Was/Were + S + V-ing?

Quá khđọng hoàn thành

Câu khẳng định: S + had + V-ed/V3Câu tủ định: S + had + not + V-ed/V3 (had not = hadn’t)Câu nghi vấn: Had + S + V-ed/V3?

Quá khứ đọng xong tiếp diễn

Câu khẳng định: S + had + been + V-ingCâu lấp định: S + had + not + been + V-ing (had not = hadn’t)Câu nghi vấn: Had + S + been + V-ing?

FUTURE TENSES

Tương lai đơn

Câu khẳng định: S + will + V-bareCâu che định: S + will + not + V-bare (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + V-bare?

Tương lai gần

Câu khẳng định: S + am/is/are + going to lớn + V-bareCâu lấp định: S + am/is/are + not + going to + V-bareCâu nghi vấn: Am/Is/Are + S + going khổng lồ + V-bare? WH- + am/is/are + going lớn + V-bare?

Tương lai tiếp diễn

Câu khẳng định: S + will + be + V-ingCâu che định: S + will + not + be + V-ing (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + be + V-ing?

Tương lai hoàn thành

Câu khẳng định: S + will + have sầu + V-ed/V3Câu lấp định: S + will + not + have + V-ed/V3 (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + have + V-ed/V3?

Tương lai xong xuôi tiếp diễn

Câu khẳng định: S + will + have + been + V-ingCâu che định: S + will + not + have + been + V-ing (will not = won’t)Câu nghi vấn: Will + S + have sầu + been + V-ing?

Cách sử dụng của từng thì cụ thể mời các bạn xem lại những bài bác lý thuyết trước đây của pacmanx.com.

Bạn đang xem: Bài tập chia động từ tiếng anh lớp 8 tài liệu ôn tập lớp 8 môn

*

Exercise

Thực hành 7 dạng bài xích tập chia hễ từ bỏ được Shop chúng tôi gợi ý dưới.

Exercise 1

Complete these sentences using one of these verbs. You can use some of them more than once.

GetChangeImproveIncrease
BecomeRiseFallLearn

1) The number of people without jobs…………….at the moment.

2) He is still ill but he……………better slowly.

3) These days food………………more và more expensive.

4) The world…………….Things never stay at the same.

5) The cost of living……………..nowadays.

6) George has gone to lớn work in Spain. When he arrived, his Spanish wasn’t very good. But now, it…………..

7) The economic situation is already very bad and it………………worse.

8) The population of the world………………very fast.

9) Is your English……………better?

10) Silvia……………Chinese at the moment.

Exercise 2

Decide whether the verbs in these sentences are right or wrong. Correct those which are wrong

1) Look! Somebody toàn thân is climbing up that tree over there.

2) Can you hear those people? What do they talk about?

3) Are you believe in God?

4) Look! That man tries khổng lồ open the door of your oto.

5) The moon goes round the earth.

6) I’m thinking it would be a good idea lớn leave early.

7) The government is worried because the number of people without jobs is increasing.

8) I’m usually going lớn work by car.

9) I don’t know your telephone number.

10) Please don’t make so much noise. I study.

11) Sue & Alan are married since July.

12) It is raining all day.

13) She has been ill for a long time.

14) Have you always been living in this house?

15) How long has Jachồng been unemployed?

Exercise 3

Decide which khung of the verb is correct in these sentences

1) I will go / am going to a các buổi tiệc nhỏ tomorrow night. Would you like to come too?

2) According khổng lồ the weather forecast it will rain / is raining tomorrow.

3) I’m sure Tom will get / is getting the job. He has a lot of experience.

4) I can’t meet you this evening. A frikết thúc of mine will come / is coming to see me.

5) A: Have sầu you decided where lớn go for your holidays yet?

B: Yes, we will go / are going khổng lồ Italy.

6) Don’t worry about the dog. It won’t hurt / isn’t hurting you.

7) Tom isn’t không tính tiền on Saturday. He will work / is working.

8) I’m too tired khổng lồ walk trang chủ. I think I wil get / am getting a taxi.

9) “Would you like tea or coffee?” “I will have sầu / am having coffe, please”.

10) We will go / are going khổng lồ the theatre this evening.

Exercise 4

Choose the correct answer

1) ………….I was entering the room, the telephone rang.

A. When B. For C. At the time D. An hour ago

2) It…………..just before the war when he received a letter form Britain.

A. had been B. has been C. was D. is

3) Students………….khổng lồ each other when the director wanted them to help hyên ổn.

A. have been talking B. are talking C. talk D. were talking

4) When he…………..a school boy, John caught a wounded falbé in the roof.

A. has been B. was C. has been D. is

5) Julie……….always………….her room untidy these days.

A. is – leaving B. – leaves C. was – leaving D. – left

6) We…………..your size at the moment, but we can order it for you.

A. don’t have B. aren’t having C. haven’t had D. didn’t have

7) I…………the garden but I couldn’t find the spade.

A. am digging B. was going to dig C. will have dug D. am going to dig

8) Last year I………….camping with my friends for the last time.

A. was going B. have sầu gone C. have sầu been going D. went

9) Of course you can use my house in the country. But when you………….there next month, rethành viên that it…………..for six months.

A. are getting / isn’t going to lớn be cleaned B. will get / hasn’t been cleaned

C. get / will not have sầu been cleaned D. are going lớn get / will not be cleaned

10) On seeing her brother unconscious, she immediately………….her and…………help.

A. was calling / was wanting B. called / wanted

C. calls / is wanting D. was calling / wanted

Exerise 5

Read a situation & write sentences that have the same meaning

1) We began playing football. After half an hour there was a terrible storm.

We………………..when………………….

2) The orchestra began playing at the concert. After about ten minutes a man in the audience suddenly began shouting.

The orchestra………………..when………………..

3) Tom is reading a book. He started two hours ago & he is on page 53.

He………………..for………………..

He………………………………so far.

4) Linda is from nước Australia. Now she is traveling round Europe. She began her tour 3 months ago.

She……………………for…………………

She………………………….so far.

Xem thêm: Cách Làm Mỳ Ý Sốt Phô Mai Của Quỳnh Nga, Mỳ Ý Sốt Bò Bằm Phô Mai

5) I had arranged to lớn meet Tom in a restaurant. I arrived và began waiting. After đôi mươi minutes I realised that I had come khổng lồ the wrong restaurant.

I…………………..when………………..

6) Jimmy is a tennis champion. He began playing tennis when he was 11 years old. Now he has just won the national championship for the fourth time.

He…………………..since………………..

He………………..…………four times.

7) Bill & Andy make films. They started making films together when they left college.

They……………………..since……………………….

They………………ten films since……………………..

8) Mr & Mrs Jerkins went to lớn live in the south of France. Six months later, Mr Jerkins died.

They………………………when……………………….

9) Ken smoked. 30 years later, he finally gave it up.

Ken…………………when…………………..

10) Jack is playing tennis. He started at 2 o’cloông chồng and he has just played tennis for the third time this weeek.

Jack………………since……………….

Jack…………………….three times this week.

Exercise 6

Make a sentence using future tenses

1) You want khổng lồ borrow your friend’s bicycle this evening.

Will………………………………?

2) You want your friend khổng lồ give sầu Tom a message this afternoon.

Will………………………………?

3) Tom & Ann are going to lớn the cinema. The film begins at 7.30 and it is already 7.đôi mươi. It will take them 20 minutes khổng lồ get there.

When they get there,………………………

4) You want lớn use your frined’s computer tomorrow morning.

Wil…………………………………….?

5) Your frikết thúc is going shopping. You want hlặng / her to buy some food for you at the supermarket.

Will…………………………………..?

6) Jyên ổn always goes to bed at 11 o’cloông chồng. Tom is going lớn visit him at 11.30 this evening.

When Tom arrives,…………………………..

7) Tom is on holiday. He has very liitle money and he is spending too much too quickly.

Before the over of his holiday,…………………….

8) I’ve won a lot of money

What………………you……………….? (do)

9) Tom has just bought a painting.

Where…………..he…………..? (hang)

10) Chuchồng came khổng lồ Thành Phố New York from the UK nearly 2 years ago. Next Monday it will be exactly 2 years since he arrived.

Next Monday…………………………

Exercise 7

Choose the correct answer

1) When the phone rang, she………….

A. was cooking B. is going khổng lồ cook C. has cooked

2) I……………you with your homework as soon as I…………..writing these reports.

A. am helping / have finished B. will help / have finished C. help / am going khổng lồ finish

3) After they…………..the books, they……………….their journey.

A. delivered / were starting B. delivered / started C. were delivering / were starting

4) He…………his family when he…………..a school boy.

A. supported / is B. supported / was being C. supported / was

5) After struggling for weeks I………the job I…………và now I’m happy with it.

A. got / wanted B. got / have sầu been wanting C. was getting / wanted

6) My plane………….at 5 pm on Monday. I don’t need khổng lồ Hotline a taxi, my friend………..me to lớn the airport.

A. is leaving / will take B. will leave sầu / takes C. leaves / is going lớn take

7) Newspaper say the minister……………someone suitable for the task he………….lớn get hold of.

A. will appoint / wants B. is going khổng lồ appoint / will want C. appoints / wants

8) We……………our work in the gargare by the she…………….from the market.

A. will have sầu finished / arrives B. finished / has arrived C. have sầu finished / arrived

9) Some years ago people…………living in the đô thị centers but now they…………..khổng lồ live in the suburbs.

A. had preferred / prefer B. preferred / prefer C. have sầu preferred / prefer

10) I…………..the hours I spent in the dorm with people who thought they were much clever than I was.

A. remembered B. will remember C. remember

Những bài tập về although in spite of despite

Answer

Exercise 1:

1) is rising / is falling / is increasing 2) is getting 3) is getting / is becoming

4) is changing 5) is rising / is increasing 6) is improving

7) is getting / is becoming 8) is rising 9) getting 10) is learning

Exercise 2:

1) right 2) are they talking 3) Do you believe sầu 4) is trying 5) right

6) I think 7) right 8) I usually go 9) right 10) am studying

11) have been married 12) has been living 13) right 14) have you always lived 15) right

Exercise 3:

1) am going 2) will rain 3) will get 4) is coming 5) are going

6) won’t hurt 7) is working 8) will get 9) will have 10) are going

Exercise 4:

1) A 2) C 3) D 4) B 5) A

6) A 7) B 8) D 9) C 10) B

Exercise 5:

1) We had been playing for half & hour when there was a terrible storm.

2) The orchestra had been playing for about ten minutes when a man in the audience suddenly began shouting.

3) He has been reading for 2 hours. / He has read 53 pages so far.

4) She has been traveling round Europe for three months. / She has visited six countries so far.

5) I had been waiting for trăng tròn minutes when I realised that I had come lớn the wrong restaurant.

6) He has been playing tennis since he was 11. / He has won the national championship four times.

7) They have been making films since they left college. / They have made ten films since they left college.

8) Tgiỏi have sầu been living in the south of France for six months when Mr Jerkins died.

9) Ken had been smoking for 30 years when he finally give sầu it up.

10) Jachồng has been playing tennis since 2 o’cloông chồng. He has played tennis three times this week.

Exercise 6:

1) Will you be using your bicycle this evening?

2) Will you be seeing Tom this afternoon?

3) the film will have sầu already started.

4) Will you be using your computer tomorrow morning?

5) Will you be passing the supermarket when you’re in town?

6) Jim will have gone to bed.

7) he will have sầu spent all his money.

8) What are you going khổng lồ do with it?

9) Where is he going to lớn hang it?

10) he will have been here exactly 2 years.

Exercise 7:

1) A 2) B 3) B 4) C 5) A

6) C 7) A 8) A 9) B 10) C

Với các bài bác tập phân tách rượu cồn từ sẽ giúp học viên có tác dụng quen cùng với các bài tập về các thì giờ anh. Các thì này lộ diện các trong các bài kiểm soát bên trên lớp.